ABB Excursie: Oosterscheldekering

ABB moderniseert het besturingssysteem van de Oosterscheldekering, onderdeel van 's werelds grootste hoogwaterbeschermingsconstructie

Op 2 maart 2023 organiseren SV Motus en ABB een excursie aan de Oosterscheldekering (OSK). Rijkswaterstaat is een van de grootste klanten van ABB in Nederland.

Deze dag is ingeroosterd voor heel jaar 2 en jaar 3 studenten die de Differentiatie Industriële Automatisering volgen. We hebben een volle planning; naast dat we een speciaal voor ons samengestelde rondleiding door de Oosterscheldekering zullen krijgen zal de huidige project lead van ABB ons de in’s en out’s vertellen over werken aan een project van deze schaal.

Vervoer en lunch is geregeld! Voor deze excursie zijn 75 plekken beschikbaar, schrijf je snel hieronder in!

Het Ability™ Systeem 800xA besturingssysteem van ABB heeft de afgelopen 36 jaar de Oosterscheldekering bediend. Onder normale omstandigheden blijft de kering open, wanneer een waterpeil van meer dan 3 meter boven NAP wordt voorspeld, komt de kering dankzij de ABB technologie op voorhand naar beneden. Momenteel zorgen 260 ABB AC800M controllers ervoor dat 62 stalen deuren, elk 42 meter breed, met een druk op de knop kunnen worden geopend en gesloten. Dit ambitieuze project demonstreert de mogelijkheden van System 800xA, met 64.000 I/O onder één besturingssysteem, en zal er tevens voor zorgen dat de  stormvloedkering voldoet aan de meest recente veiligheidsvoorschriften.

Voor meer informatie over dit project zie de volgende website.

Scroll to top